torsdag 27. mai 2010

Arkivaren

Førstkommende mandag kl 10.00 får vi utlevert hjemmeeksamensoppgaven (heldigvis via Fronter, så jeg slipper å dra inn til Oslo bare for å hente et stykke papir).
Den skal leveres inn igjen innen torsdag kl 10.00.
Skal ikke påstå at jeg gleder meg, for jeg er vel ikke akkurat godt forberedt, men jeg GLEDER meg til å bli ferdig!! Skal bli deilig å ikke ha det hengende over seg.
Det blir litt spennende å se hvordan det er å skulle jobbe med eksamen med en liten baby til stede, men det skal nok gå greit. Litt synd at også Torstein har eksamen den uka - på tirsdagen. Så da blir det først etter det at jeg kan få litt avlastning. Men heldigvis har hun begynt å legge seg tidligere (i 7-8 tiden), så da har jeg ganske mye tid på kvelden som jeg virkelig bør få utnyttet MAX.
Jeg sa i stad at jeg egentlig kunne tenkt meg å være mer eller mindre ferdig innen tirsdagen er omme, men jeg bør vel kanskje være såpass realistisk innstilt at det sikkert ikke kommer til å skje. Kjenner jo tross alt meg selv bedre enn som så egentlig;)

Ellers har jeg full nedtelling til åpningen av Norwegian Outlet neste torsdag. Det GLEDER jeg meg i alle fall masse til:) Under en uke igjen nå!

onsdag 26. mai 2010

4 måneder i dag


I dag er Julie 4 mnd!
Rart å tenke på hvor fort tiden har gått. Hun begynner jo alt å bli stor jente:)
Seinere i dag skal vi på kontroll på helsestasjoneen, så det blir spennende å se akkurat hvor stor hun har blitt.
Tror hun er i ferd med å få tenner også. Hun klør fryktelig i gommen og har stadig vekk fingrene og/eller hele hånda inni munnen. Det kan se ut som at det er noe hvit i gommen nede foran, men det kan vel fortsatt ta en stund før det kommer tenner der.
Men det virker ikke som at det plager henne så altfor mye (så lenge hun kan få suttet litt på fingrene sine).
Ellers har hun den siste tiden begynt å le, som i skratting. Foreløpig tror jeg hun synes at det er litt rart, så hun skvetter nesten litt. Vet ikke helt hva som utløser latteren ennå - hun begynner nemlig av og til å le uten at det har skjedd noe som helst. Men det er nå bare koselig!

Hun er flink til å holde hodet oppe når hun ligger på magen, men hun har ikke helt knekt "rulle over fra mage til rygg"-koden. Hun ligger og vugger litt, men har ikke kommet seg helt rundt ennå. Men det kommer nok snart.
Man kan jo fort bli litt stresset når man sammenligner med andre barn i samme alder, når man er på barseltreff og slikt. Men man får forsøke å ikke henge seg altfor mye opp i det. Julie er i alle fall en veldig fornøyd, glad og blid liten jente som vi er veldig glad i!

søndag 23. mai 2010

Oppdatering


Da er det visst på høy tid med en liten oppdatering. Har lenge tenkt at jeg skulle ha skrevet et nytt innlegg, men så har tiden løpt i fra meg. Slikt skjer;)
Siden sist har vi blant annet hatt mine foreldre på besøk, feiret 17.mai, jeg har vunnet et par fine premier, vi har kjøpt oss gressklipper og omsider klippet gresset (wow)...osv.


Se så søt vesla vår var på 17.mai.

Vi hadde en fin 17.mai feiring. Først slang vi oss med toget i det de gikk forbi huset vårt, også gikk vi bort til skolen. Der var det, som seg hør og bør, aktiviteter for barna, kaker, pølser, brus, is og taler. Og ikke minst lotteri:)
Jeg kjøpte ikke så mange lodd, men det var masse premier - og jeg VANT!!! En kantklipper (til gress). Høres kanskje ikke så spennende ut, men når man har nytt hus og ikke har så mye slikt utstyr fra før, var det veldig praktisk faktisk.

Og gleden ble enda større da jeg seinere på dagen sjekket innboksen min på facebook. Der fikk jeg nemlig beskjed om at jeg har vunnet 5000 kr å handle for i en av butikkene som skal åpne i Norwegian Outlet.
Norwegian Outlet åpner i Vestby torsdag 3.juni kl 19.00 - du kan lese mer om det her
Jeg har ikke fått all info ennå, men tror det skal foregå slik at vi som vinner premier (de har konkurranse på facebook hver dag nå), skal trekke om hvilken butikk vi skal få en nøkkel til også åpne denne butikken:)
Fryktelig spent på hvilken butikk jeg skal åpne. Litt nedtur om det blir Follestad, for de har jo bare herreklær...Torstein blir jo riktignok glad, men. Ellers er jeg åpen for det meste. 5000kr å handle for på klær som allerede er en del nedpriset er jo helt topp. Gleder meg sinnsykt og teller ned dagene til 3.juni.

Det blir jo også en super avslutning på den uka, siden jeg får utlevert hjemmeeksamen mandag 31.mai (som skal leveres inn innen kl 10.00 den 3.juni), trenger jeg jo litt trøst. Gleder meg ikke like mye til det akkurat, men skal vel klare å få gjennomført.

mandag 10. mai 2010

Tid for boller!

Her i huset er vi glade i boller og vi liker å ha noen liggende i fryseren.
De siste bollene gikk i går kveld, så da fant jeg ut at det var på sin plass å fylle opp fryseren litt igjen. Så nå har jeg akkurat satt to runder med bolledeig. Jeg får forsøke å holde meg unna å spise så altfor mange av de i dag, men heller sørge for å få lagt de i fryseren når de har fått kjølt seg ned.
Vesla satt i vippestolen og fulgte med på mamman sin.

Jeg pleier å lage rosinboller og har en fast oppskrift som jeg følger. Veldig enkel. Dersom noen er interesserte kommer oppskriften her:

100 gram margarin
4 dl melk
50 gram gjær
100 gram sukker
1 ts kardemomme (jeg pleier ofte å ta litt mer..)
ca 10-12 dl mel (jeg måler aldri, men tar i litt og litt om gangen, har funnet ut at deigen blir for hard hvis jeg slenger i alt melet med en gang)

Bruker min kjære Kenwood-maskin til å elte sammen deigen, så da går det som en lek:)
Jeg får slenge inn et bilde etterhvert når baksten er ferdig.

tirsdag 4. mai 2010

Gamle bilder = gode minner

Pappa er i gang med et prosjekt med å skanne gamle negativer og legge de inn på dataen. Han har visstnok kjøpt en ny fancy skriver som har denne funksjonen. Han deler så bildene med meg, så jeg også får tilgang. Det er gøy å se igjen bildene.
Og noen av bildene har jeg heller ikke sett før. Morsomt å se bilder av søstern og meg fra vi var små. Mye har forandret seg:)

Så jeg må jo dele noen med dere også (noen av bildene ble visst litt kuttet fordi de er for store...men du får opp hele bildet hvis du trykker på det).


Her er jeg liten og søt (om jeg får si det selv..hehe)


Koser meg ute.


Den skal tidlig krøkes:)


Her er min kjære søster Kine og meg (jeg er eldst;)


På sykkeltur i stua


Kine og meg igjen


Tid for frokost (ps røykpakka som ligger der tilhørte min far og ikke meg, dersom noen skulle finne på å tro det...)

Det var et lite utvalg. Mange flere fine bilder og minner, men det får jeg heller ta en annen gang.

lørdag 1. mai 2010

Harryhandel

Siden det er 1.mai i dag og alt av butikker (stort sett i alle fall) var stengt i Norge, måtte vi jo bare ta oss en tur til Nordbysenteret ved Svinesund i dag.
Måtte og måtte fru blom, men vi hadde nå lyst til å ta oss en tur:)

Selvsagt var vi ikke alene om denne tanken. Det var ikke så altfor folksomt da vi kom dit, men etter hvert ble det veldig folksomt. Jeg traff på ganske mye kjentsfolk faktisk. Både kjente fra Trondheimstida og ei som jeg jobber sammen med. Morsomt.

Vesla vår lå og sov søtt i vogna hele tiden. Ikke noe stress og styr å ha med henne på tur. Hun liker å kjøre bil, sovner som regel før vi er ute på hovedveien. Og hun trives godt i vogna og sover godt der. Nesten så jeg glemmer at hun er med...neida, selvsagt ikke!
Det ble litt shopping. Litt småtterier til Julie, litt småtterier til meg selv og selvsagt snop, mat og drikke.

Slenger med et bilde av Julie og Torstein fra dåpsdagen. Se som de koser seg.