onsdag 28. april 2010

Oppgaveskriving

Hvorfor er det (nesten)alltid slik at jeg utsetter ting?
Førstkommende fredag skal vi levere inn oppgave i studiet som jeg er i ferd med å avslutte (deltidsstudie i arkiv- og dokumentbehandling ved HIO). Vi har visst om oppgaven ganske så lenge, men allikevel klarer jeg å vente til siste liten med å gjøre den ferdig.
Det var meningen at jeg skulle skrive sammen med noen andre - for det er egentlig en gruppeoppgave - og jeg var med på en samling vi hadde. Men så har det vært litt vanskelig for meg å få blitt med de andre gangene. Så da var det bedre at jeg skrev alene. Heldigvis har jeg masse bra notater og tanker som jeg gjorde den gangen vi møttes, så det hjelper jo litt. Men det er ikke spesielt morsomt å ha det hengende over seg.
Vi hadde en oppgave i mars også. Den klarte jeg å gjøre ferdig på nesten en dag - uten særlig forbredelse først. Så jeg er vel egentlig i litt bedre rute nå faktisk.
Optimist til siste slutt - kl 23.59 fredag kveld må oppgaven være levert inn på Fronter.

Det SKAL gå (selv om det ser aldri så mørkt ut nå):)

tirsdag 27. april 2010

Hekta

Jeg har en tendens til å bli hekta på teite spill på nettet. Slik som Farmville på Facebook...og nå har jeg fått øynene opp for spillet på Freia sine nettsider.
Utrolig irriterende å bli så hekta på meningsløse spill (spesielt når man egentlig burde bruke tiden til litt mer fornuftige ting...som feks å skrive oppgave som skal leveres i løpet av fredagen...). Men her kan jeg jo tross alt vinne noe;)

Du finner spillet her

Håper du også blir hekta:)

mandag 26. april 2010

3 måneder i dag!



I dag er Julie 3 måneder.

Dagen ble "feiret" på helsestasjonen med 3mnds kontroll.
Nå har hun blitt 6.2kg og 60.5 cm - Stor jente!!
De på helsestasjonen sa at det var lett å se at hun fikk nok mat og at hun så sunn og frisk ut. Så det er bare å fortsette i det sporet vi er i nå. Det varmer jo å høre at ting fungerer. Og det er nå i grunn det inntrykket jeg har hatt selv også, så jeg har ikke vært så fryktelig bekymret.

Det var også tid for å få to vaksiner i dag. Skal innrømme at jeg hadde gruet meg til det - og var glad for at Torstein hadde mulighet til å være med på helsestasjonen i dag. Julie satt på fanget hans mens vi begge holdt henne i hendene, da helsesøster satte sprøytene. En sprøyte i hvert lår. Hun fikk den minst vonde sprøyten først, gråt litt, men det varte ikke så lenge.
Så fikk hun sprøyte nummer 2 og den var nok ikke så god. Da gråt hun en stund og mor måtte trøste litt før det gikk over.
Hun har nok blitt litt preget av sprøytene for hun har sovet masse i ettermiddag og kveld. En periode var hun litt sutrete og gråt litt, men dete gikk i grunn ganske fort over. Nå ligger hun og sover så søtt i sengen sin - gullet mitt:)

torsdag 22. april 2010

Godt førsteinntrykk?

Som sagt var vi en tur i Oslo i går. Og siden jeg gikk med barnevogna, var det et par ganger jeg måtte forsere det "attraktive" området rundt Oslo S.

Det er helt tragisk at det første som møter reisende til Oslo (de som kommer med tog, buss ol til Oslo S i alle fall) er mange narkomane og "slitne" mennesker. Det er ikke akkurat veldig gøy å gå der, men av og til har man ikke noe valg.
Det verste er jo at det er blitt brukt mye penger på å pusse opp området rundt Jernbanetorget - og det er jo blitt fint ... men det er ikke så lett å se det innimellom all dritten som befinner seg der.
Jeg skjønner at det ikke er enkelt å finne et egnet sted hvor de kan oppholde seg uten å være til sjenanse for andre, men rundt Oslo S er etter det jeg kan se IKKE et egnet sted. Tør ikke tenke på hva turistene som kommer hit tenker. Og det gjelder nå ikke bare de som kommer fra utlandet.
Jeg blir både flau og skremt når jeg tenker på dette. Flau med tanke på hva slags inntrykk folk får av Oslo og Norge, og samtidig skremt over det jeg ser. Som nybakt mor synes jeg det er litt skummelt å tenke på at vesla vår skal vokse opp i et slikt samfunn. Men det foregikk vel mye rart da jeg var liten også - og det har jo gått bra med meg, så hvis vi klarer å overføre de gode verdiene over til gullet vårt, skal det vel forhåpentligvis gå bra med henne også<3

Familien min

Her er min lille, kjære familie. Bildet er tatt i dåpen til Julie, hun ble døpt den 11.april i år.


Vi hadde en hyggelig feiring med nærmeste familie og venner. Med smått og stort var vi 15 stk.
Hadde enkel servering, middag og dessert og selvsagt kaffe og kaker. Det var et flott vårvær denne dagen, så vi kunne sitte litt ute på verandaen også.

Julie fikk masse fint, mange smykker hun kan glede seg over når hun blir litt større, Hun fikk også en del bøker, et flott påbegynt selvlaget minnealbum, sølvbestikk og penger.
Pengene vil bli brukt til et nytt kamera, som vi kan få glede av alle tre. Vesla vår får uansett det hun trenger av oss og vi skal selvsagt spare penger til henne, men vi fant ut at det var en fin måte å bruke disse pengene på.
I ettermiddag skal Julie og jeg inn til Oslo for å treffe Anne, Monica, Nina og babyen Saga - som er bare en drøy uke yngre enn Julie. Camilla og lille Andreas (som er 3 uker eldre enn Julie) kommer kanskje også. Det blir veldig hyggelig. Har ikke sett de på lenge (bortsett fra Camilla og Andreas som var her for en måneds tid siden).

Før vi treffer folket skal vi gå innom en fotobutikk og kanskje kjøpe nytt kamera. Har sett meg ut et som jeg tror vil være passende for vårt bruk
http://www.fotovideo.no/img/cache/c/a/n/canon_powershot_g11_-141205992_0_Big.jpg
Jeg har tenkt litt på et rent speilreflekskamera, men da blir man fort avhengig av dyrt ekstrautstyr osv, så jeg har funnet ut at jeg kjøper dette i første omgang for å se hvor mye vi kommer til å bruke kameraet.